zondag, 13. september 2015 - 11:54 Update: 13-09-2015 19:20

'Voormalig F1-coureur Albers betrokken bij ernstige aanrijding A1 Huizen'

'Oud F1-coureur Christijan Albers betrokken bij ernstig verkeerssongeval Huizen'
Foto: Archief EHF
Huizen

In de nacht van zaterdag op zondag heeft op de A1 ter hoogte van Huizen een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij zes voertuigen betrokken waren. Dit meldt de politie zondag.

'Christijan Albers'

Vannacht vond er rond 04.10 uur op de A1 ter hoogte van hectometerpaal 24.7 een aanrijding plaats tussen een auto en een bestelbus. Een 36-jarige automobilist, waarbij het volgens een getuige tegenover de Gooi en Eemlander zou gaan om oud-F1 coureur Christijan Albers, reed door nog onbekende oorzaak achterop een bestelbus. 

Hierop kantelde de bestelbus. Gevolg van deze aanrijding was dat vier andere automobilisten die hier achter reden, moesten remmen en met elkaar in botsing kwamen. 

De bestuurder van de bestelbus, een 47-jarige man, is gewond geraakt met letsel aan hoofd en nek en is naar het ziekenhuis gebracht. Personeel van de traumahelikopter heeft op de A1 medische hulp verleend.

De verkeers ongevallen analyse van de politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De A1 Amsterdam-Amersfoort is de rest van de nacht afgesloten geweest.

Provincie:
Blik op 112: