woensdag, 25. februari 2015 - 17:16 Update: 25-02-2015 17:16

John van Zweden op matje na Van Gaal-uitspraken

John van Zweden op matje na Van Gaal-uitspraken
Foto: Archief EHF
Den Haag

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) John van Zweden moet op het matje komen. De Haagse behangkoning mag aan de overige bestuursleden van Swansea City zijn uitspraken over manager Louis van Gaal gaan uitleggen.

Na de 2-1 overwinning van afgelopen zaterdag tegen Manchester United noemde hij de voormalige bondscoach 'een arrogante eikel'. Eerder wonnen The Swans al met 1-2 op Old Trafford, waarna Van Zweden ook niet bepaald lovend sprak over Van Gaal. Afgelopen weekend stuurde hij een aantal tweets de wereld waarin hij Van Gaal, Daley Blind en Robin van Persie op de hak nam.

Voor de wedstrijd van zaterdag had Van Gaal uitgerekend in de Britse media laten optekenen dat zijn team de beste was in de Premier League, aangezien United in de laatste 19 wedstrijden slechts één keer verloor. Dat haalde het bloed onder de nagels bij Van Zweden vandaan.

Voorzitter Huw Jenkins van Swansea City haalde in The Guardian de uitspraken van Van Zweden aan. "We zijn er op dit moment mee bezig. Het is teleurstellend dat een van onze directeuren blijkbaar een statement heeft gemaakt over de manager van een andere club. Swansea heeft goede banden met alle andere Premier League-clubs en dat willen we graag zo houden."

Van Zweden heeft een belang van 5 procent in de Welshe club. Gekocht voor 50.000 pond toen de club op degraderen uit de League Two stond. Nu bijna het twintigvoudige waard. Al maakt dat voor Jenkins niets uit. "Als een van onze directeuren zich op een incorrecte, onprofessionele manier gedraagt, dan zullen we intern maatregelen nemen."
 

Categorie:
Provincie: