dinsdag, 24. maart 2015 - 9:09 Update: 24-03-2015 12:56

Zussen Willem Holleeder getuigen tegen hem

Foto van Hamer rechtbank | Sxc
Foto: SXC
Amsterdam

Twee zussen en de ex-vriendin van Willem Holleeder zijn tegen hem gekeerd. Ze hebben een belastende verklaring tegen hem afgelegd dat wat Holleeder ernstig kan schaden in zijn vrijheid.

Zus Sonja Holleeder zegt tegen de Telegraaf: "Hij maakte ons leven tot een hel, waaruit geen ontsnappen mogelijk was. Zoals hij zijn afpersslachtoffers als Endstra, Van der Bijl en Houtman bejegende, ging hij ook met ons om." Zo zou Holleeder ook de kinderen van zijn zussen geregeld hebben bedreigd te vermoorden.

Ex Sandra

Zijn ex-vriendin Sandra zegt in de krant dat ze gedetailleerd heeft verklaard over Holleeders betrokkenheid bij de diverse moorden. Zo ook de moord op haar ex-man Sam Klepper. Volgens eigen zeggen kwam ze daar pas later achter dat Holleeder er mee van doen had.

De getuigenverklaringen van het drietal zijn al twee jaar geleden afgelegd. Volgens de vrouwen werden ze zo ernstig geterroriseerd door Willem Holleeder dat ze niet langer konden zwijgen. 

OM heeft nieuw bewijs

Willem Holleeder is onlangs onder zware bewaking overgeplaatst naar de gevangenis in Vught. Morgen staat Holleeder voor het eerst terecht voor betrokkenheid bij liquidaties: die van Cees Houtman (2005) en Thomas van der Bijl (2006). 

Het OM zou ook nieuw bewijs in handen hebben voor Holleeders rol bij de moorden op Sam Klepper (2000), Cor van Hout (2003), Willem Endstra (2004) en John Mieremet (2005).

Provincie:
Tag(s):