maandag, 4. mei 2015 - 9:36 Update: 04-05-2015 11:38

Zwartrijders laten zich door gesloten poortjes niet tegenhouden

Poortjes Rotterdam CS houden zwartrijders niet tegen
Rotterdam

Op station Rotterdam Centraal zijn afgelopen vrijdag de poortjes gesloten. Maar dat blijkt zwartrijders niet tegen te houden.

Op beelden van RTV Rijnmond is te zien hoe jongeren met gemak over de poortjes heen springen, terwijl NS-medewerkers en beveiligers erbij staan. De poortjes op Rotterdam-Centraal werden op aandringen van de NS gesloten.

Op deze manier wil de NS wat doen tegen de agressie in het openbaar vervoer. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een groot deel van de agressie wordt veroorzaakt door zwartrijders. Door de poorten te sluiten, hoopt de NS het aantal zwartrijders te verkleinen, zo schrijft de omroep. De poortjes zouden eigenlijk pas over vijf maanden dichtgaan.

Na het zien van de bewakingsbeelden waarop zwartrijders gemakkelijk over de poortjes springen,  willen GroenLinks en de PvdA vragen gaan stellen aan het college van burgemeester en wethouders. Volgens GroenLinks kunnen de poortjes beter worden weggehaald als ze zwartrijders niet tegenhouden. Raadslid Arno Bonte tegen RTV Rijnmond: 'Nu houd je alleen goedwillende Rotterdammers buiten de deur. Die kunnen niet meer vrij door het station lopen.'

Provincie:
Tag(s):