maandag, 11. januari 2016 - 14:54 Update: 11-01-2016 17:07

Summon-functie Tesla laat auto zelf parkeren

Tesla parkeert zonder chauffeur in auto zelf in- en uit garage
Foto: Screenshot Youtube
Amsterdam

Tesla heeft weer een nieuwe update vrijgegeven voor de populaire elektrische auto. Met de Tesla Versie 7.1-software update wordt de zelfrijdende technologie weer een stapje verbeterd en verder uitgebreid.

Garage

Het is nu ook mogelijk om de auto geheel zelfstandig, zonder dat er een chauffeur in de auto achter het stuur zit, uit en in de garage te laten rijden. Zelfs het openen en sluiten van de garagedeur wordt allemaal geregeld. 

Summon

Met behulp van Summon, kan de eigenaar zodra hij thuis komt met een druk op de knop het gehele proces van garagedeur openen, de auto naar binnen rijden en de garagedeur weer sluiten, activeren. En natuurlijk kan dit ook omgekeerd. 

Daarnaast is de Summon-functie ook handig als de auto ergens onderweg moet worden geparkeerd op een misschien wel wat te krappe parkeerplaats. Dit is ook geen probleem. De chauffeur kan buiten de auto de functie activeren en de Tesla manoeuvreert zich zonder problemen op de aangewezen plek. De Summon-functie is ook via de smartphone te bedienen. 

Autonoom rijden

De release van Tesla Versie 7.1-software is de volgende stap in de richting van het ontwikkelen van alle mogelijkheden van het volledig autonoom rijden.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):