vrijdag, 12. februari 2016 - 19:45 Update: 13-02-2016 19:18

Prins Bernard jr. nieuwe eigenaar Circuit Zandvoort

Prins Bernhard heeft circuit Zandvoort gekocht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zandvoort

Circuit Park Zandvoort heeft na een periode van 27 jaar een nieuwe eigenaar. Chapman Andretti partners, opgericht door Menno de Jong en Bernhard van Oranje, neemt het stokje over van de huidige directeur en grootaandeelhouder Hans Ernst.

Chapman Andretti partners werd opgericht door Menno de Jong en Bernhard van Oranje. Het bedrijf wordt met deze overname eigenaar van Circuit Park Zandvoort ofwel het circuit en de opstallen. Het circuit blijft hiermee in handen van liefhebbers van de autosport die benadrukken in de toekomst het volledige potentieel van het Circuit Park te willen benutten.

Menno de Jong, ‘Hans Ernst kreeg het circuit 27 jaar geleden in handen en loodste het door zwaar weer. Nu ligt er een prachtig circuit en een winstgevend bedrijf met veel potentie. Het is vanaf nu aan ons dit verder te benutten’.

Bernhard van Oranje, ‘Hans Ernst heeft een enorme bijdrage geleverd aan de autosport in Nederland en wij willen hier op voortbouwen. Net als Hans Ernst dragen wij de autosport een warm hart toe en we merken dat de sport ook binnen Nederland verder in populariteit toeneemt. Dit biedt volop mogelijkheden voor de toekomst’.

Hans Ernst, ‘Het circuit stond voor mij altijd op de eerste plaats en met pijn in het hart doe ik nu een stap terug. Ik heb het volste vertrouwen in deze nieuwe generatie die dit avontuur met het juiste gevoel aangaat’.

Nieuwe impuls

De overname heeft geen directe gevolgen voor de vele activiteiten die al plaatsvinden op het Circuit Park Zandvoort. Wel zal er op termijn onder andere gekeken worden naar de verdere mogelijkheden van de locatie als evenemententerrein. Echt afscheid hoeft het circuit ook niet te nemen van Hans Ernst. Een bocht op het circuit is en blijft naar hem vernoemd.

Categorie:
Provincie: