woensdag, 29. juni 2016 - 19:12

Citroën start offensief met nieuwe Citroën C3

Citroën start offensief met nieuwe Citroën C3
Citroën start offensief met nieuwe Citroën C3
Citroën start offensief met nieuwe Citroën C3
Citroën start offensief met nieuwe Citroën C3

Vandaag onthult Citroën de nieuwe Citroën C3, de bestseller waarvan er meer dan 3,5 miljoen van de band rolden sinds 2002. De nieuwe C3 valt op door zijn unieke design. Uitgebreide personaliseringsmogelijkheden- kan de gedurfde stijl nog verder versterken. In de nieuwe C3 is compromisloos gefocust op comfort. Uiteraard heeft de nieuwe C3 ook alle online technologieën van deze tijd, met onder meer de wereldpremière van ConnectedCAM Citroën, een ingebouwde HD-camera om beeld en film te delen.

De Airbumps (vervaardigd uit thermoplastisch polyurethaan, gevuld met lucht en voorzien van een anti-kras coating) vormen een duidelijk grafische statement en beschermen de carrosserie. De Airbumps bestaan uit 6 met lucht gevulde capsules en zijn op het onderste gedeelte van de portieren geplaatst, een kwetsbaar deel van de auto in het stadsverkeer. De Airbumps zijn afhankelijk van de versie omlijst met een rode of witte rand.

Aan de aerodynamica van de nieuwe C3 is veel aandacht besteed, waardoor de Scx-waarde is gedaald tot 0,63 m². Het dak is met 4 cm verlaagd in vergelijking met de vorige generatie. Het front is opnieuw  ontworpen en heeft welvingen en groeven die de lucht beter geleiden. 

Het interieur van de nieuwe C3 als verlengstuk van de huiskamer... Een ‘feel good’ leefruimte, dat is het idee. Het is modern, intuïtief en comfortabel. Vorm en materialen zijn geïnspireerd op andere werelden zoals de architectuur, binnenhuisinrichting en meubilair. Zo is er een knipoog naar de reiswereld met de riemen op de portieren, bewerkt zoals een koffermaker dat zou doen.

In het interieur van de nieuwe C3 worden eenvoudige volumes, harmonie en volle en zachte vormen gecombineerd. De perceptie van ruimte wordt meteen gesuggereerd door het ‘horizontale’ interieur en met name door het dashboard, dat over de hele breedte van de auto loopt.  Hierdoor lijkt het 7-inch touchscreen tablet te zweven in het midden van het dashboard. De openingen van het ventilatiesysteem met chromen lijst benadrukken de breedte van de auto.

Op het dashboard zit een brede strip die naar keuze in verschillende afwerkingen kan worden geleverd. Hij kan worden gespoten, bekleed met stof of  hoogwaardig kunstleder, met of zonder sierstiksels, en verrijkt met een verchroomd of gekleurde decoratie. Hij past bij de stoelbekleding, waardoor de sfeer harmonieus en smaakvol blijft. 

De stoelen in de nieuwe Citroën C3 zijn breed en luxueus, een belangrijk element van comfort in de auto. De breedte van de stoelen vergroot de ruimtelijke indruk en onderstreept het comfort. Dit gevoel wordt verder versterkt door de keuze van de lichte materialen, die geïnspireerd zijn op andere werelden dan die van de auto. Ieder element is bedacht en ontworpen om te passen binnen een harmonieus en verzorgd geheel.

Personalisatie maakt het voor iedereen mogelijk om zijn persoonlijkheid en stijl uit te dragen. De nieuwe C3 is het eerste model dat een zo compleet en homogeen aanbod vertegenwoordigt in het middensegment. Personalisering beperkt zich niet tot een kleur toevoegen, maar is bedacht als duidelijk en mooi homogeen geheel dat de persoonlijkheid en smaak weerspiegelt. Zowel de buitenkant als het interieur kunnen naar wens worden verpersoonlijkt. De buitenkant kan van hip tot klassiek, van sportief tot meer trendy worden aangepast terwijl het interieur van cosy naar sportiever kan worden veranderd.

Voor de carrosserie heeft de nieuwe C3 een tweekleurig aanbod bestaande uit 9 carrosserietinten (Blanc Banquise, Noir Perla Nera, Gris Shark, Gris Alu, Rouge Rubi, Almond Green, Cobalt Blue, Orange Power en Sable) in combinatie met 3 daktinten (Blanc Opale, Noir Onyx, Rouge Aden), ofwel bijna 36 combinaties. Hiermee kan je dus een klassieke carrosseriekleur combineren met een gekleurd dak, of omgedraaid, een hip gekleurde pop-stijl carrosserie combineren met een sobere dakkleur. 

Categorie:
Tag(s):