donderdag, 8. september 2016 - 10:15 Update: 08-09-2016 15:13

'Gecrashte Tesla reed 155 km/h en niet op autopilot'

Verongelukte bestuurder Tesla reed niet op automatische piloot
Foto: Tesla
VS/Baarn

De bestuurder van de Tesla die woensdag bij een eenzijdig-ongeval is omgekomen, bestuurde de auto zelf en reed ten tijde van de aanrijding niet op automatische piloot. Dat meldt de autofabrikant Tesla tegenover Persbureau AP.

De fabrikant van elektrische auto's startte direct een eigen onderzoek. Uit deze resultaten zou blijken dat de bestuurder ruim 155 kilometer per uur zou hebben gereden toen het slachtoffer in Baarn verongelukte. ''De bestuurder maakte dus geen gebruik van de autopilot-functie'', aldus Tesla tegenover persbureau AP.

Tesla-auto's staan continu met de fabrikant in verbinding. Zo kan de fabrikant data verzamelen en zo nodig op afstand een software update uitvoeren.

De politie zegt tegenover de NOS dat de crash onafhankelijk wordt onderzocht. Deze resultaten zijn nog niet bekend.

De brandweer riep ten tijde van de hulpverlening de hulp in van Tesla om het stoffelijke overschot uit het voertuig te halen. De hulpdienst was bevreesd, vanwege de gevaarlijke hoge accu-spanning van het elektrische voertuig, om geëlektrocuteerd te worden. 

In de VS verongelukte in mei van dit jaar een bestuurder van een Tesla. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer wel op de automatische piloot had gereden. Camera's en de software, die het voertuig autonoom moet laten rijden, herkende niet het verschil tussen een witte vrachtwagen en de wegstreep.  

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: