zaterdag, 25. maart 2017 - 11:32

Sigaret in een pretpark behoort mogelijk tot het verleden

Sigaret in een pretpark behoort mogelijk tot het verleden
Kaatsheuvel

Binnenkort zal waarschijnlijk een sigaret opsteken in een pretpark, kinderboerderij of speeltuin tot het verleden behoren. Steeds meer grote attracties en buitenspeelplekken willen volgens de Telegraaf geen rokers meer tussen de kinderen.

BiMomenteel zijn tientallen speeltuinen bezig aan een (gedeeltelijk) rook verbod of hebben dit al ingesteld. De club van elf grote dagattracties, waartoe de Efteling ook behoort, is bezig met een rookbeperking.

Zo zal de Efteling een rookverbod gaan invoeren voor mensen die in de rij staan te wachten bij een attractie. Een woordvoerder van de club van elf zegt tegenover de krant dat de intentie er wel is, maar er moet bekeken worden hoe dit er uit moet komen te zien en hoe dit valt te handhaven. ‘We streven naar één norm. Dinsdag wordt duidelijk of dat is gelukt of dat de attractiebedrijven dat eventueel individueel gaan doen, of niet.’

Het Longfonds is initiatiefnemer van het rookvrij maken van de kinderspeelplekken. Samen meet de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding werken zij aan een ‘rookvrije generatie’.