donderdag, 1. juni 2017 - 7:44 Update: 01-06-2017 16:56

Nederlandse scholieren weer naar Nederland na busongeluk in Frankrijk

16 Nederlandse scholieren lichtgewond bij busongeluk in Frankrijk
Foto: lavoixdunord.fr
Saint-Georges-sur-l'Aa

De scholieren en begeleiders die vanmorgen betrokken waren bij een busongeval in Frankrijk zijn weer onderweg naar Nederland. Het betrof een bus met 56 inzittenden (50 schoolkinderen, 5 begeleiders en 1 chauffeur) van het Strabrecht College uit Geldrop.

Het ongeval gebeurde om 4.30 uur op de A16 bij Saint-Georges-sur-l'Aa in Noord-Frankrijk. De bus was op schoolreisje naar Londen. Volgens voorlopige berichten is de bus tegen een vrachtwagen gereden. De vrachtwagen zou plotseling hard hebben afgeremd op de rechter rijbaan waardoor de bus achterop knalde. 'Ik had het gevoel dat de buschauffeur in slaap was gevallen, want ik dacht: waarom stopt hij nou niet?'  aldus een van de leerlingen tegen Omroep Brabant.

De buschauffeur raakte bij het ongeval zwaargewond. Hij is per helikopter naar een ziekenhuis vervoerd. 39 scholieren zijn inmiddels opgevangen in een nabijgelegen sportcentrum in de gemeente Bourbourg, 22 betrokkenen zijn naar een ziekenhuis gebracht, waarvan het merendeel met lichte verwondingen. De meeste daarvan zijn onderzocht en mochten het ziekenhuis verlaten. Een leraar zou zijn heup hebben gebroken. De leerlingen werden bijgestaan door Franse psychologen en artsen. 

Niet alle leerlingen zien een terugreis met de bus niet zitten, sommige ouders zijn daarom in de auto gestapt om hen op te halen.

Categorie:
Provincie: