zaterdag, 8. juli 2017 - 16:27 Update: 09-07-2017 11:12

Vele gewonden bij rellen in Hamburg tijdens G20-top

Vele gewonden bij rellen in Hamburg tijdens G20-top
Hamburg

Bij de aanhoudende rellen in Hamburg, waar de G20-top zijn laatste dag ingaat, zijn inmiddels al ruim 200 betogers opgepakt en minstens 210 agenten gewond geraakt. Hoeveel betogers gewond zijn, is niet duidelijk.

Zo werden afgelopen nacht winkels geplunderd, ernorm veel vernielingen gepleegd en auto in brand gestoken. Ook werden politieauto's doelwit van betogers.

Volgens de politie heeft de Hamburgse politie "nooit eerder zo'n niveau van haat en geweld" meegemaakt. Wat begon als een protest tegen de G20-top draaide uit op een ware veldslag.

Ook vandaag zijn er opnieuw tienduizenden mensen op de been. Vooralsnog verloopt alles nog rustig, zo meldt de politie. Verwacht wordt dat het aantal deelnemers in de loop van de dag nog zal aangroeien tot ongeveer 100.000 mensen.

Ondertussen groeit de kritiek op de organisatie van de G20 in Hamburg. "Iedereen hier vraagt zich af; waarom wordt de G20 in Hamburg gehouden? Waarom is de G20 in de Messe gepland, nog geen tweehonderd meter van het krakersbolwerk Rote Flora? Velen zien dat alleen al als een provocatie."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):