donderdag, 31. augustus 2017 - 14:35

OM eist 20 jaar cel voor moord op vader

OM eist 20 jaar cel voor moord op vader
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Helmond

De officier van justitie eiste vandaag 20 jaar cel tegen een 41-jarige man voor de moord op zijn vader. De man bracht zijn vader in mei 2016 om het leven en dumpte zijn lichaam in het water.

‘Enkel en alleen om het geld’

Het slachtoffer, een 67-jarige man uit Helmond, was voor hij werd gevonden enige tijd vermist. Terwijl de verdachte rondreed in de auto van zijn vermoorde vader, geld pinde van zijn rekening en regelmatig in zijn woning verbleef, ontwaarde een voorbijganger op 19 mei 2016 een groot pakket in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Het bleek het met een steekkar verzwaarde lichaam van de vermiste Helmonder te zijn. Het OM gaat ervan uit dat de verdachte zijn vader al op 2 mei 2016 om het leven heeft gebracht. Hoewel de verdachte tijdens het onderzoek geen verklaring aflegde, lijkt het motief van de moord niets anders dan geld te zijn. De verdachte had na de moord op naam van zijn vader een nieuwe pinpas aangevraagd waarmee hij grote bedragen pinde. Ook bleek de kluis met een groot contant geldbedrag leeg.

‘Hoe laat je iemand verdwijnen?’

In het onderzoek kwam naar voren dat de zoon voor de moord veelvuldig opvallende internetzoektermen intoetste als ‘spullen verkopen van vermiste personen’, ‘doodsteken weinig bloed’ en ‘lijk verzwaren’. De verdachte zou na de moord chatgesprekken in de laptop van zijn vader hebben aangepast om zo een ander scenario te schetsen. Dat scenario, hij zou een afspraak hebben met een vrouw, bleek na onderzoek niet aannemelijk, onder andere omdat het gebit van het slachtoffer nog in de badkamer stond.

20 jaar

Nadat de officier stilstond bij het gemis van de man bij de nabestaanden, eiste de officier 20 jaar. Totaal respectloos noemde de officier de gedragingen van de verdachte. Het om het leven brengen van zijn vader, het dumpen van zijn lichaam en het in onwetendheid en verwarring achterlaten van de vrienden en familie van het slachtoffer.

Categorie:
Provincie: