maandag, 15. januari 2018 - 22:27 Update: 16-01-2018 9:26

Twee doden en vele gewonden door explosie in pand Antwerpen

Panden Paardenmarkt Antwerpen ingestort na zware explosie
Antwerpen

Bij een explosie aan de Paardenmarkt in Antwerpen zijn maandagavond twee personen om het leven gekomen en raakte meerdere mensen gewond. Zeven woningen zouden volgens de politie zijn ingestort.

De explosie vond plaats rond 21.30 uur in een pizzeria op de begaande grond. Door de klap, zakte het pand grotendeels in elkaar. De Belgische hulpdiensten hebben vanochtend twee doden aangetroffen onder het puin in Antwerpen. Het aantal gewonden is inmiddels opgelopen tot veertien mensen. Zeven personen werden onder het puin vandaan gehaald, van wie vijf ernstig en één in kritieke toestand. Reddingswerkers zoeken nog steeds.

De politie benadrukt tegenover de Belgische media dat het niet om een terreuraanslag gaat. Mogelijk ging het om een gasexplosie. Een van de bewoners vertelt Het Laatste Nieuws dat er al de hele dag een gasgeur in het gebouw in. De knal was tot ver in de buurt te horen. Zeker drie andere panden raakten beschadigd.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):