maandag, 29. januari 2018 - 9:40 Update: 29-01-2018 11:37

Overstroming Seine treft Parijs

Overstromingen treffen Parijs
Foto: FBF/Frank van den Berg
Parijs

In Parijs kampt men al dagen met ernstige wateroverlast. Aanhoudende regenbuien zorgen dat de Seine buiten haar oevers is getreden waardoor kelders van talloze huizen zijn ondergelopen.

Inmiddels heeft het water van de rivier haar hoogste punt bereikt waarbij het niveau 5,89 meter hoger is dan normaal. De autoriteiten verwachten dat pas dinsdag het waterniveau weer gaat zakken, maar verwacht nog dagen last te hebben van het wassende water.

Naast ondergelopen kelders, heeft het spoorbedrijf RER zeven ondergrondse stations langs de Seine moeten sluiten. De afsluitingen zullen nog zeker een week duren. Ook hebben diverse musea, waaronder het Louvre, maatregelen moeten treffen om hun kunstschatten tegen het wassende water te beschermen.

De Seine zorgt ook in andere delen van Frankrijk voor de nodige overlast. Zo zijn diverse huizen langs de oever onder water gelopen en zijn al honderden mensen geëvacueerd.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+