dinsdag, 20. februari 2018 - 11:06

Lange files verwacht richting de sneeuw

Lange files verwacht richting de sneeuw
Foto: Archief bon
Den Haag

Wie komend weekend met de auto naar de wintersport vertrekt moet rekening houden met lange files. Vooral zaterdag 24 februari loopt het verkeer op veel wegen in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk vast. In Nederland sluiten vanwege de voorjaarsvakantie de scholen in de regio’s Noord en Midden.

Volgens de ANWB vertrekken circa 450.000 Nederlanders richting de sneeuw. De ANWB Alarmcentrale verwacht de drukste week van het winterseizoen. Wintersporters die naar of door Duitsland rijden moeten in het zuiden met files rekening houden. Grote knelpunten zijn de rondweg van München (A99) en de A8 Karlsruhe/München/ Salzburg.

Oostenrijk

Verder verwacht de ANWB in Oostenrijk zaterdag veel oponthoud op de B179, de route via de Fernpas tussen de Duitse grens en Nassereith. Ook op de A10 Salzburg - Villach rijdt het verkeer op veel plaatsen langzaam, net als op toegangswegen richting Tirol, Vorarlberg en het Salzburgerland. Wintersporters die dit weekend terugkeren moeten rekening houden met oponthoud bij de grensovergangen met Duitsland vanwege grenscontroles bij Kufstein (A12) en Walserberg/Salzburg (A1).

Frankrijk

In Frankrijk wordt zaterdag opnieuw topdrukte verwacht op de wegen richting de Alpen. Tussen 09.00-16.00 uur staan er lange files ten oosten van Lyon op de A40 Mâcon - Chamonix en op de A43 Lyon - Chambéry. Vooral de laatste kilometers van de N85 Grenoble-Gap en de N90 Albertville - Bourg St. Maurice bij Moûtiers zijn een knelpunt.

Zwitserland

Op de wegen in Zwitserland zijn de belangrijkste knelpunten de A1 Zürich - Bern en de St. Gotthardtunnel in de A2 Bazel - Chiasso. Ook kan er wachttijd ontstaan bij de autotreinstations.

Categorie:
Provincie: