zaterdag, 24. februari 2018 - 12:52 Update: 24-02-2018 12:56

Broer Salah Abdeslam aangehouden op verdenking van overval op gemeente Molenbeek

Broer Salah Abdeslam aangehouden op verdenking van overval op gemeente Molenbeek
Foto: fbf
Antwerpen

De oudere broer van Salah Abdeslam is aangehouden in het onderzoek naar een gewapende overval. Dat meldt La Dernière Heure en bevestigt het parket van Brussel aan VRT NWS. Zijn precieze aandeel in de zaak is nog niet duidelijk.

Vorige maand werden drie medewerkers van het gemeente bestuur Molenbeek overvallen toen ze 70.000 euro naar de bank brachten. De politie heeft daarvoor vier mensen aangehouden. Twee mannen worden door de onderzoeksrechter verantwoordelijk gehouden van "diefstal met geweld in bende met wapenvertoon", onder wie dus Mohamed Abdeslam.

Zijn precieze aandeel in de overval is nog niet duidelijk. Mohamed werkte overigens vroeger voor het gemeentebestuur van de beroofde Brusselse gemeente.

Mohamed is de oudere broer van Salah Abdeslam, de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs. Maandenlang hebben de onderzoekers naar Salah gezocht. Zijn oudere broer Mohamed gaf in die tijd verschillende interviews in de media waarin hij onder meer zijn broer opriep zich aan te geven.