dinsdag, 12. juni 2018 - 19:34 Update: 12-06-2018 19:35

Burgemeester Delft sluit beschoten winkels

Delft

Burgemeester Maja van Bijsterveldt van Delft heeft besloten om de twee zaken, en horecazaak en een sieradenwinkel, vooralsnog voor maximaal twee weken te sluiten. Dit maakte zij bekend in een verklaring.

Omstreeks 04.30 uur werden er schoten gelost op de twee panden. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen en de omvang van de schade is nog niet bekend.

‘Ik heb vanochtend vroeg de locaties bezocht en heb gesproken met de eigenaren van de getroffen panden’, aldus Bijsterveldt. ‘Natuurlijk is er veel bezorgdheid, niet alleen bij de eigenaren, maar ook bij de omwonenden en ondernemers.’

De politie doet onderzoek naar het schietincident en neemt hierbij ook de schietpartijen die plaatsvonden op 8 en 17 mei j.l.

Bijsterveldt: ‘In de komende dagen wordt onderzocht of extra cameratoezicht van toegevoegde waarde zal zijn en ik heb de politie verzocht om extra te surveilleren. Dat veel Delftse inwoners bezorgd zijn, begrijp ik heel goed. Ik deel hun boosheid en hun bezorgdheid. De daders hebben niet alleen andermans eigendom aangetast, ze hebben ook inbreuk gepleegd op het gevoel van veiligheid van alle Delftenaren.’