zondag, 10. maart 2019 - 13:55 Update: 10-03-2019 19:11

Geen Nederlanders onder doden vliegramp Ethiopië

Vijf Nederlanders onder doden vliegramp Ethiopië
Foto: fbf
Ethiopië

Bij een vliegramp met een Boeing 737 in Ethiopië zijn vanochtend alle 157 inzittenden om het leven gekomen. Aanvankelijk meldde de plaatselijke autoriteiten dat ook vijf Nederlanders om het leven waren gekomen. Dit bleek niet te kloppen.

Alle 157 inzittenden van de Boeing 737 van Ethiopian Airlines zijn om het leven gekomen. Dat meldde de Ethiopische staatsomroep. Onder de slachtoffers bevinden zich vijf Nederlanders, melden regeringsvertegenwoordigers uit Kenia. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dit nog niet. Het toestel van Ethiopian Airlines stortte met 157 mensen aan boord vanmorgen kort na het opstijgen vanaf de hoofdstad Addis Abeba neer. Niemand heeft de ramp overleefd.

Volgens een verklaring van de luchtvaartmaatschappij werd het contact met het toestel kort na het opstijgen verbroken. Het vliegtuig was toen ter hoogte van de plaats Bishoftu op ongeveer 60 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad. Reddingswerkers zijn onderweg naar het gebied.

Verwarring met Duitsers

Er staan geen Nederlanders op de passagierslijst, maar wel Duitsers. Mogelijk dat hierdoor verwarring is ontstaan. Er zaten geen Nederlanders in het vliegtuig.

Categorie:
Provincie: