woensdag, 2. december 2015 - 10:37 Update: 02-12-2015 14:06

UWV-site nog steeds niet 100% zonder problemen

UWV-site nog steeds slecht bereikbaar
Amsterdam

Vanwege een storing is de website van uitkeringsinstantie UWV nog steeds slecht bereikbaar. Veel klanten kunnen daardoor niet inloggen op 'Mijn UWV'.

Het UWV kampt als sinds dinsdagochtend met de storing. Voor mensen met een uitkering komt de uitval op een heel vervelend moment. Ze zijn sinds 1 juli verplicht aan het begin van elke maand door te geven hoeveel ze hebben bijverdiend. Na opgave duurt het enkele dagen werkdagen voordat de uitkering wordt betaald. Mensen krijgen alleen betaald als het UWV het formulier heeft ontvangen. Dit melden verschillende media.

Volgens een woordvoerder zal het UWV rekening houden met vertraging in het proces: 'We hopen binnen de maximale tien dagen te kunnen betalen.' Volgens UWV lukt het sommigen wel om inkomsten door te geven. De instantie belooft dat mensen uiterlijk 14 december hun uitkering krijgen. Op Twitter laat het UWV weten: 'Wij werken hard aan een oplossing. van MijnUwv. Wij zorgen ervoor dat u uw WW-uitkering uiterlijk 14 december zult ontvangen.'

Mijn UWV-omgeving weer beperkt bereikbaar

UWV kampte afgelopen dinsdag met een storing in de Mijn UWV-omgeving. Inmiddels is deze omgeving weer beperkt bereikbaar. Klanten kunnen nog wel hinder ondervinden bij het doen van hun inkomstenopgave. Mijn UWV is het onderdeel van de website van UWV waar klanten ziek- en hersteldmeldingen doen, wijzigingen doorgeven en hun inkomstenopgave WW doen. Klanten worden via uwv.nl en via Twitter op de hoogte gehouden van de stand van zaken van de storing. 

Geen gevolgen voor betaling van WW-uitkering 

De storing heeft geen gevolgen voor de betaling van de WW-uitkering. Klanten wordt geadviseerd te blijven proberen de inkomstenopgave in te sturen. Lukt dat onverhoopt niet voor maandag 7 december, dan nog garandeert UWV dat klanten hun uitkering uiterlijk maandag 14 december ontvangen. De inkomstenopgaven kunnen nog tot het einde van de maand worden ingediend. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):