vrijdag, 1. september 2017 - 15:19 Update: 01-09-2017 15:27

Hoge snelheid internet steeds minder belangrijk

Hoge snelheid internet steeds minder belangrijk
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Houten

Een hoge snelheid van de internetverbinding wordt door Nederlanders steeds minder belangrijk gevonden. Dit blijkt vrijdag uit een studie van Telecompaper op basis van het Consumer Insights Panel.

'Gaf in 2013 nog bijna een kwart van de Nederlanders aan een internetsnelheid (download) van minimaal 100 Mbps belangrijk te vinden, dat is in 2017 gedaald tot 10 procent', aldus Telecompaper. 

Groei snelle verbindingen

Mogelijk heeft de daling te maken met de groei van het aantal snelle vaste internetverbindingen in Nederland. Wie eenmaal de gewenste minimale snelheid heeft, zal het belang er van minder hoog achten dan aspecten zoals kwaliteit en betrouwbaarheid van de verbinding. 

ACM stelde begin augustus in de Telecommonitor over 2016 dat (supersnel) breedband internet voor consumenten steeds normaler wordt. Vorig jaar had één op de drie  consumentenaansluitingen een maximale snelheid van meer dan 100 Mbps. Eind 2013 was dit nog slechts 9 procent.

Ook het belang van een hoge uploadsnelheid weegt minder zwaar. Waar 4 jaar geleden 16 procent van de mensen aangaf dit aspect belangrijk te vinden, is dit nu nog maar de helft. 

Betrouwbaarheid scoort onverminderd hoog

Voor wat betreft alle aspecten van een internetverbinding scoort de betrouwbaarheid van de internetverbinding onverminderd hoog. Betrouwbaarheid wordt het meest genoemd, in het eerste kwartaal van 2017 door 41 procent van de ondervraagden. Een lage prijs komt op de tweede plaats en wordt door 36 procent genoemd.

Categorie:
Provincie: