maandag, 12. april 2021 - 12:20

Ziggo verhoogt snelheid alle internetpakketten

Foto van modem | MV Blik op Nieuws
Foto: MV Blik op Nieuws
Groningen

Vanaf vandaag verhoogt Ziggo de internetsnelheid voor ruim 3,3 miljoen klanten. Nederland maakt door videovergaderingen, thuisonderwijs en online sportlessen steeds meer en intensiever gebruik van internet. Een snelle internetverbinding is hiervoor essentieel. Ziggo verhoogt de snelheden automatisch; de klant hoeft hier niets voor te doen.

Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo: ‘De verhoging van de internetsnelheden geldt voor ruim 3,3 miljoen consumenten en bedrijven. Het netwerk wordt steeds intensiever gebruikt. Daarom zitten wij niet stil, verbeteren we continu ons netwerk en zorgen we dat de snelheid van het internet bij onze klanten helemaal bij de tijd blijft.’

Nieuwe snelheden voor thuiswerkers

Voor consumenten gaan de snelheden in bijna alle pakketten omhoog, tot 600 Mbit/s downloadsnelheid in het Max-pakket. Met het hele gezin tegelijkertijd online zijn voor videovergaderingen, thuisonderwijs of online sportlessen gaat met de nieuwe internetsnelheid een stuk gemakkelijker. Alleen het Giga-pakket is uitgezonderd, deze klanten biedt Ziggo reeds de maximumsnelheden van 1 Gbit/s download- en 50 Mbit/s uploadsnelheid.

Bedrijven

Bij klanten met Zakelijk Internet gaan de snelheden eveneens in bijna alle pakketten omhoog, tot 700 Mbit/s downloadsnelheid in het Max-pakket. Zakelijke klanten met het Giga-pakket behouden de maximumsnelheid van 1 Gbit/s download- en 50 Mbit/s uploadsnelheid. Met de nieuwe snelheden zorgt Ziggo ervoor dat ook bedrijven met al hun medewerkers tegelijk online kunnen werken, presentaties down- en uploaden en videovergaderen op de manier zoals zij dat willen.

Modems resetten

Klanten kunnen vanaf vandaag 12 uur meteen genieten van de hogere snelheden door zelf hun modem te resetten. Hiervoor moet de klant de stekker van het modem voor 1 minuut uit het stopcontact halen. Na het opnieuw opstarten zijn de nieuwe snelheden gelijk beschikbaar. Modems die niet door de klant zelf worden gereset zal Ziggo uiterlijk 31 mei op afstand resetten. Zo hoeven klanten er niets voor de doen om te profiteren van hogere snelheden.

GigaNet

De snelheidsverhoging past in de trend naar gigabitsnelheden in Nederland. Op dit moment hebben ruim 3 miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven die zijn aangesloten op het Ziggo netwerk al toegang tot internetsnelheden tot 1 gigabit per seconde op ons krachtige GigaNet. Eind 2021 zal dit ongeveer 6 miljoen zijn en in de loop van 2022 alle 7,3 miljoen huishoudens en bedrijven in ons verzorgingsgebied. 

Categorie:
Provincie: