donderdag, 24. december 2015 - 9:30 Update: 24-12-2015 14:23

Minister bekijkt hulp bij doorstart V&D

Kamp kijkt of V&D gered kan worden met staatssteun
Foto: Archief EHF
Den Haag

Minister Kamp overweegt om warenhuis V&D in een doorstart te helpen. Dat laat het ministerie van Economische Zaken aan het Financieele Dagblad weten.

Gisteren werd bekend dat het warenhuis surseance van betaling had aangevraagd. Personeel werd die ochtend op de hoogte gesteld over de mogelijke gevolgen.

Volgens Kamp is het 'van groot belang' dat alle mogelijkheden zo snel mogelijk worden onderzocht, zodat een doorstart kan worden gemaakt. Het ministerie van Economische Zaken beschikt over instrumenten waarmee garanties kunnen worden afgegeven voor eventuele leningen om het bedrijf te redden. "Het wordt in detailhandelskringen ook wel omschreven als een systeemretailer, vergelijkbaar met systeembanken. Met name in kleinere binnensteden, zoals in Emmen of Den Helder, gelden V&D's tot de grote publiekstrekkers.

"Eigenaar Sun Capital trok gisteren de stekker uit het bedrijf. De situatie is volgens de investeringsmaatschappij financieel 'onhoudbaar' geworden omdat de verkopen in november en december fors tegenvallen. V&D zegt dat de slechte verkopen te weiten zijn aan het warme weer, waardoor de wintercollectie blijft hangen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):