vrijdag, 22. januari 2016 - 15:10 Update: 23-01-2016 16:29

Weer honderden mensen op straat bij Gelderse thuizorgorganisatie

Massa-ontslag bij thuiszorgbedrijf Vérian
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

Het Gelderse thuiszorgbedrijf Vérian gaat honderden medewerkers ontslaan. Het bedrijf vraagt per 1 juli collectief ontslag aan voor 600 medewerkers huishoudelijke zorg.

Vérian komt vrijdagmiddag met een schriftelijke verklaring, zo melden verschillenden media. Suzanne Kruizinga van de vakbond CNV zegt dat er 2 redenen zijn waarom de thuiszorg het personeel moet ontslaan. Kruizinga; ''Ten eerste hebben zij mensen langer in dienst. Ze werken dus met oudere medewerkers, voor wie de lonen relatief hoger zijn.' Een ander probleem is dat de gemeentes waar Vérian mee werkt niet genoeg betalen. Kruizinga: 'Vérian kan niet rondkomen met dat bedrag.'

Volgens de regionale krant De Stentor gaat het onder meer om de gemeentes Apeldoorn, Harderwijk, Nunspeet, Ermelo en Beuningen. In Apeldoorn verdwijnen de meeste banen (357). Vérian heeft ruim 3000 medewerkers in dienst.

Vérian is niet het eerste thuiszorgbedrijf waar problemen ontstaan. Zo moest TSN Thuiszorg, het grootste thuiszorgbedrijf van Nederland, vorig jaar uitstel van betaling aanvragen omdat het de rekeningen niet meer kon betalen. Het personeel van Vérian is op de hoogte gebracht van de reorganisatieplannen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):