maandag, 22. februari 2016 - 19:32 Update: 22-02-2016 21:20

'Voor sommige schoonmakers V&D nieuwe baan'

CNV vakmensen roept op: Help schoonmakers V&D aan nieuwe baan
Foto: Archief EHF
Den Haag

Geef de schoonmakers van V&D een nieuwe baan. Dat is de oproep van CNV vakmensen aan de werkgevers in de schoonmaakbranche.

Het faillissement van V&D heeft ook grote gevolgen voor in totaal 197 schoonmakers, die nu nog in dienst zijn van schoonmaakbedrijf GOM. CNV Vakmensen doet vandaag een oproep aan de werkgevers in de schoonmaakbranche om gezamenlijk hun verantwoordelijkheid te nemen.

“Als iedereen zich inspant, moet het lukken om alle schoonmakers binnen 2 maanden weer aan een nieuwe baan te helpen. Daar gaan we voor, dat is onze ambitie”, zegt Jan Kampherbeek, bestuurder van CNV Vakmensen.

Ook aandacht voor glazenwassers

Naast de schoonmakers vraagt OSB aandacht voor de glazenwassers van de V&D panden. Ook onder deze werknemers dreigen ontslagen te vallen. De glazenwassersbedrijven, die vaak in onderaanneming werken, raken door het faillissement van de warenhuisketen ook werk kwijt. 

Piet Adema, voorzitter OSB: "We hebben helaas geen banen voor alle V&D medewerkers, maar ik ben blij dat we de schoonmakers kunnen helpen. De oproep die CNV heeft gedaan om een oplossing te vinden voor het dreigende ontslag van deze mensen verdient steun. Door als branche met de schoonmaakbedrijven en de vakbonden op te trekken, verwacht ik dat we deze mensen aan het werk kunnen houden. Ik ben zeer content dat Asito, CSU, Facilicom, Hago en ISS Nederland direct medewerking hebben toegezegd. Andere schoonmaakbedrijven roep ik ook op om te helpen. We gaan snel met de vakbonden aan tafel."

Categorie:
Provincie: