maandag, 14. maart 2016 - 18:01 Update: 14-03-2016 18:03

Ruim 2,5 miljoen belastingaangiften binnen bij Belastingdienst

Ruim 2,5 miljoen belastingaangiften binnen bij Belastingdienst
Foto: Archief EHF
Den Haag

De Belastingdienst heeft over de eerste twee weken van de aangifteperiode ruim 2,5 miljoen belastingaangiften ontvangen. Dit meldt het ministerie van Financiën maandagmiddag.

Eenderde

'Dat is na twee weken al bijna een derde van het totaal aantal wat binnen moet komen. Bijna 170 duizend mensen maakten gebruik van de app Aangifte 2015. Dat is meer dan het dubbele ten opzichte van hetzelfde moment een jaar geleden. Toen maakten bijna 80 duizend mensen in de eerste twee weken gebruik van de app', aldus het ministerie.

Mensen kunnen aangifte doen in maart en april. Wie dat doet voor 1 april, krijgt gegarandeerd voor 1 juli bericht van de Belastingdienst. Er zijn ieder jaar momenten waarop meer mensen tegelijkertijd aangifte willen doen, traditiegetrouw de eerste en de laatste dagen. 

Naar verwachting zal het druk zijn in het weekend van Pasen en in het laatste weekend van april. Om overbelasting van de systemen en filevorming te voorkomen, kan het zijn dat dan gevraagd wordt later nogmaals in te loggen. De Belastingdienst adviseert mensen daarom niet te wachten tot het laatste moment.