donderdag, 7. april 2016 - 12:51 Update: 12-04-2016 14:54

10 slimme bespaartips

10 slimme bespaartips
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Ondanks dat het er naar uit ziet dat de economie zich verder blijft herstellen is en blijft het natuurlijk altijd aantrekkelijk om te kijken waar en hoe je op je eigen kosten kan besparen. In het onderstaande overzicht treft je 10 tips aan die je daarbij kunnen helpen.

Tip 1: Vergelijk je zorgverzekering

Mogelijk sluit jouw zorgverzekering niet meer goed aan bij je persoonlijke situatie. Kijk via een vergelijker of je een goedkopere zorgverzekering kunt vinden. Waarom doe je er verstandig aan om te vergelijken? Omdat de premie van je huidige verzekeraar vrijwel ieder jaar stijgt en je mogelijk kunt besparen op je zorgverzekering. Aan het eind van het jaar kun je weer switchen van zorgverzekering. Zorg dat jij weet welke zorgverzekering het best bij jou past!  

Tip 2: Ga op zoek naar kortingscodes

Wanneer je van plan bent online iets te bestellen, bijvoorbeeld bij webshops als H&M of ASOS, dan is er vrijwel altijd een kortingscode of actie actief. Deze vul je in tijdens het bestelproces. Kortingcodes zijn er ook nog in allerlei soorten. Een gratis verzending, een percentage korting bij een webshop of een kortingscode bij je volgende bestelling. Je vind de kortingscodes door bijvoorbeeld ‘kortingscode ASOS’ in te typen of te kijken op websites als actievandedag.nl of kortingscode.nl. 

Tip 3: Bestel online

Leef je uit, kijk en vergelijk op internet! Online bestellen bespaart tijd en is vaak goedkoper. Door simpele vergelijkingen kun je zo de goedkoopste optie vinden. Het CBS stelt dat het aantal online shoppers nog steeds toeneemt en daar zijn wij dan ook niet verbaasd over. In ons drukke bestaan is elke tijdsbesparing geldbesparing en met de huidige bezorgservices ben je sneller en goedkoper voorzien van je bestelling.  

Tip 4: Herzie je internet abonnement

Het kan zo zijn dat je internet abonnement niet meer past bij je huidige situatie. De prijs, service of snelheid laat wat te wensen over. Check online wat op dat moment het beste internet abonnement is met de beste kwaliteit en service. 

Tip 5: Kijk naar combi pakketten

Bewaar je graag het overzicht? Met één rekening en één aanspreekpunt kan een combipakket uitkomst bieden. Het afsluiten van een internet, telefonie en televisie pakket bij één aanbieder heeft een aantal voordelen. Het is voordelig voor de administratie en de combinatiekorting zorgt vaak voor een flinke besparing. 

Tip 6: Be green, huur een auto!

In de grote steden is parkeren vaak lastig en prijzig. Om jezelf goedkoop te verplaatsen naar je bestemming huur of leen je daarom een auto. Met een Car2Go ben je binnen Amsterdam of Rotterdam zo op de weg en betaal je alleen voor het gebruik. Erop uitgaan buiten Amsterdam doe je met MyWheels waarbij je simpel via een app van een particulier een auto kunt lenen. Zo ben je goedkoper uit én groen bezig! 

Tip 7: Koop en verkoop tweedehands spullen

Heb je van nature een dure smaak maar houd je portemonnee niet over? Kijk dan eens goed op Marktplaats.nl want het kan best zijn dat die dure jas voor een prikkie wordt aangeboden. Check ook je eigen garderobe: wat ziet er nog goed uit en draag je niet meer? Voor een vriendelijke prijs (exclusief verzendkosten) kun je hier zelf een leuk bedrag aan overhouden én een ander er heel blij mee maken. Een win-win situatie.

Tip 8: Wacht op de sale

Toe aan een nieuwe garderobe? Kijk wanneer er bij jouw favoriete winkels of merken de sale begint. Het hele jaar door vinden er uitverkoopperiodes plaats, waarbij wachten op de grote uitverkoop al niet eens meer nodig is. Tip: door je te abonneren op nieuwsbrieven of door de nieuwe collecties in de gaten te houden kun je zelf ongeveer voorspellen wanneer de sale zal plaatsen. Zo hoef je je geduld niet langer op de proef te stellen en bespaar je tussen de 20% en 70% procent op je aankopen. 

Tip 9: Check je autobanden regelmatig

Met het voorjaar in het vooruitzicht is het weer tijd voor zomerbanden! Met temperaturen boven de 7 graden in Nederland kun je het beste zo snel mogelijk weer overgaan op zomerbanden. Dit bespaart brandstof en is dus gunstig voor je portemonnee. Het is ook van belang je banden op de juiste spanning te brengen, wat zo’n 5% besparing oplevert. Controleer je bandenspanning maandelijks bij een tankstation. 

Tip 10: Boek precies op tijd

Wanneer je alle bespaartips goed hebt toegepast in het dagelijks leven kan het zomaar zijn dat je een leuk bedrag overhoud. Nu is het de kunst op tijd te boeken. Voor verre bestemmingen raad ik je aan diverse nieuwsbrieven en websites in de gaten te houden. KLM heeft bijvoorbeeld de voordeelweken waarin je ver van te voren met een aanzienlijke korting kunt boeken. Tip: boek vanaf drie maanden vooruit en houd de wisselkoers in de gaten. Citytrips zijn daarin wat makkelijker, waarbij je bijvoorbeeld met budget luchtvaartmaatschappijen kort van tevoren kunt boeken. Lang leve de goedkope vakantie! 

Categorie:
Provincie: