vrijdag, 3. juni 2016 - 9:44 Update: 04-06-2016 10:59

'Spaarrente onder de 1 procent'

Spaarrente duikt onder de 1 procent
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Nederlandse spaarders krijgen vanaf eind volgende week bij alle banken minder dan 1 procent spaarrente. Dit blijkt uit cijfers van de vergelijkingssite Spaarrente.nl. Nationale Nederlanden is de laatste bank die met de rente voor een vrij opneembare spaarrekening onder de 1 procent zakt. Deze bank verlaagt per 10 juni de rente naar 0,9 procent.

Spaarrente daalt steeds sneller

Spaarders zien het rendement op hun spaarrekening al sinds eind 2012 alleen maar dalen. Maar nog nooit daalden de spaarrentes zo hard als nu, licht Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl toe. “Sinds het begin van 2016 zijn er alleen bij de spaarrekeningen al meer dan 60 renteverlagingen geweest.”

Dat de spaarrentes zo hard dalen, komt vooral door de lage ECB-rente. Dit is het belangrijkste rentetarief van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB-rente staat op dit moment historisch laag, namelijk op 0 procent. Dit betekent dat de banken geen rente meer hoeven te betalen over het geld dat zij lenen bij de ECB. Omdat banken gratis kunnen lenen bij de ECB hebben zij het geld van de spaarder minder hard nodig en hebben de banken er dus ook veel minder rente voor over. 

Categorie:
Provincie: