woensdag, 8. juni 2016 - 12:24 Update: 08-06-2016 15:07

KLM vervoerde in mei 3,7 procent meer passagiers

KLM vervoert opnieuw meer passagiers
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Uit de woensdag gepubliceerde vervoersstatistieken van de luchtvaartgroep blijkt dat KLM in mei opnieuw meer passagiers heeft vervoerd. Bij Air France was sprake van een daling.

Vorige maand verwelkomde KLM 2,6 miljoen reizigers. Dat is 3,7 procent meer dan een jaar eerder. Air France vervoerde in mei 4,3 miljoen passagiers. Dat is 0,3 procent minder dan een jaar eerder. In totaal vervoerde Air France-KLM - inclusief Transavia en HOP! - in mei 8,3 miljoen passagiers, een toename van 3,8 procent.

Afgelopen donderdag liet KLM-topman Pieter Elbers in een exclusief interview met Reismedia weten dat de maatschappij in het eerste kwartaal van dit jaar een bijna 'break-even' situatie heeft gerealiseerd. In het eerste kwartaal van 2015 werd nog een fors verlies geleden.

De piloten van Air France hebben aangekondigd dat ze komende zaterdag, de dag na de start van het EK-voetbal in Frankrijk, het werk willen neerleggen. De schade van de staking moet door Air France betaald worden, zo zegt Elbers in zijn reactie. Wel vreest hij voor reputatieschade.

Categorie: