donderdag, 1. december 2016 - 13:41 Update: 01-12-2016 18:33

Sint pint er online lustig op los en gaat over de 1 miljard euro heen

Sint koopt voor meer dan 1 miljard euro cadeautjes online
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Sinterklaas heeft ook dit jaar voor vrolijke gezichten gezorgd in de Nederlandse online retailwereld. De goedheiligman zorgt in de vijf weken voorafgaand aan pakjesavond namelijk voor een weekomzet die 29% hoger ligt dan de reguliere weekomzet. Hiermee passeren de online bestedingen rondom het Sinterklaasfeest dit jaar voor het eerst de magische grens van 1 miljard euro. Dit blijkt uit een onderzoek van Thuiswinkel.org in samenwerking met PostNL.

De Thuiswinkel Markt Monitor 2016 laat zien dat de gemiddelde online weekomzet van producten op een kleine 200 miljoen euro ligt. Sinterklaas doet daar nog een schepje bovenop, want tussen 1 november en 5 december komt de gemiddelde weekomzet op ruim 250 miljoen euro te liggen. Voor de totale Sinterklaasperiode komt de omzet daarmee uit op 1,26 miljard euro. Dat betekent een groei van 35% ten opzichte van de online omzet van 933 miljoen euro in dezelfde periode in 2015.

Verschillende bezorgopties

"Ook wij zien een groei in het aantal pakketten sinds Sinterklaas in het land is. Consumenten hebben veel vertrouwen in online winkelen en de verschillende bezorgopties maken het ook steeds eenvoudiger. Bezorging op zondag, in de avond en op dezelfde dag helpen de Sint om de werkdruk meer te verdelen en de ontvangers gelukkiger te maken", aldus Carlos Mendes Aguiar, commercieel directeur Pakketten Benelux van PostNL.

"Daarnaast gaat Sinterklaas goed met zijn tijd mee en doet hij steeds vaker zijn aankopen via mobiele telefoon", aldus Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org. "Ons onderzoek wijst uit dat in de Sinterklaasperiode zo’n 12% van de online aankopen via een smartphone is gedaan, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van de 7% van vorig jaar."

Populaire online Sinterklaascadeaus

Ook dit jaar is er weer een run op Lego/Duplo en gezelschapsspellen. Daarnaast zijn er de afgelopen weken een flink aantal boeken, films en cd’s uitgekomen die zeer populair zijn onder de online winkelende Nederlanders. Hieronder staat een overzicht van de populairste cadeaus:

Kinderspeelgoed/games:

Lego Star Wars
FIFA ‘17
Wereldkaart Scratchmap
Kapla
Drones

Gezelschapsspellen:

Escape Room The Game
30 Seconds

Cd’s:

Robbie Williams – Heavy Entertainment Show
K3 – Ushuaia
Bruno Mars – 24K Magic

Boeken:

J.K. Rowling – Harry Potter en Het Vervloekte Kind Deel Een en Twee
Jochem Myjer – De wereld van de Gorgels
Astrid Holleeder – Judas
Thijs Zonneveld – Thomas Dekker: Mijn Gevecht
Wijnand Jongen – Het Einde van Online Winkelen ;-)

Dvd’s:

Finding Dory
Harry Potter – Complete 8-Film Collection
Huisdiergeheimen
Ice Age: Collision Course

Parfum:

Cacharel Noa (dames)
Guess Seductive (dames)
Calvin Klein CK IN2U (heren)
Nikos Sculpture (heren)

Categorie:
Provincie: