donderdag, 15. december 2016 - 18:45 Update: 15-12-2016 23:25

Achmea schrapt weer banen

Opnieuw banen weg bij Achmea
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Apeldoorn

In de komende drie jaar wil Achmea zo'n 2000 banen schrappen. Dit heeft de verzekeraar in een memo laten weten, zo schrijft de NOS donderdag.

De 2000 banen komen nog eens op de 4000 banen die al verloren gingen. Volgens Achmea is de zware ingreep noodzakelijk omdat het bedrijf niet winstgevend genoeg is. Willem van Duin, voorzitter van de raad van bestuur, in de media: 'De verzekeringssector, en daarmee Achmea, staat voor grote uitdagingen en de toekomstbestendigheid staat onder druk. Een verdere daling van onze kosten en het aantal arbeidsplaatsen is onvermijdelijk.' Het bedrijf gaat nu voor 200 miljoen euro in de kosten snijden, onder meer dus door de ontslagronde.

De ingreep hangt volgens het bedrijf samen met de verder digitalisering en veranderde wensen van de klant. Achmea kampt al jaren met een te geringe winstgevendheid. Vooral bij de schade- en zorgverzekeringen zijn er door de felle concurrentiestrijd maar hele dunne marges.

Recentelijk kwam ook naar buiten dat Achmea stopt met zijn dienstverlening aan bedrijfstakpensioenfondsen.  Mogelijk kost dat het bedrijf ook nog eens honderden medewerkers van pensioendienstverlener Syntrus Achmea hun baan.

Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland. Eind 2015 werkten er nog ruim 15.000 mensen bij het bedrijf. In de eerste helft van vorig jaar maakte het bedrijf nog 272 miljoen euro nettowinst, maar tijdens dezelfde periode dit jaar leed het een verlies van 24 miljoen. Het bedrijf heeft bekende merken als Zilveren Kruis, FBTO, Centraal Beheer en Interpolis.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):