vrijdag, 10. november 2017 - 8:23 Update: 10-11-2017 8:23

Meer faillissementen in oktober

Foto van faillissementsverkoop | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In oktober 2017 zijn er 20 bedrijven meer failliet verklaard dan in september, meldt het CBS. Ondanks deze stijging is de trend nog steeds dalend. De meeste faillissementen in oktober zijn uitgesproken in de handel.

Trend dalend

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er sprake van een dalende trend en bereikte het aantal faillissementen in augustus 2017 het laagste niveau sinds 2001. De stijging in oktober volgt op een lichte toename in september. Het is echter nog te vroeg om te zeggen dat met de stijgingen in de afgelopen twee maanden de trend verandert.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in oktober 288 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 56.

De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in oktober de meeste faillissementen uitgesproken in de vervoer- en opslagsector.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):