vrijdag, 13. april 2018 - 13:26

Afgelopen maand maart meer faillissementen

Afgelopen maand maart meer faillissementen
Foto: fbf
Den Haag

Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In maart 2018 zijn er 34 bedrijven meer failliet verklaard dan in februari, zo laat het CBS weten. 'In februari daalde het aantal faillissementen met 42. De meeste faillissementen in maart zijn uitgesproken in de handel', aldus het CBS.

Trend 'vlak'

Dalingen en stijgingen van het aantal faillissementen kunnen elkaar snel opvolgen. In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Daarna is er sprake van een dalende trend. In augustus 2017 bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds 2001. De trend is daarna nagenoeg vlak.

Meeste faillissementen in de handel

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in maart 251 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 51. De handel behoort tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven. Relatief gezien werden er in maart de meeste faillissementen uitgesproken in de vervoer en opslag.

Categorie:
Provincie: