dinsdag, 21. augustus 2018 - 8:11 Update: 21-08-2018 11:12

Consumenten minder positief over de economie

Consumenten minder positief over de economie
Foto: fbf
Den Haag

De stemming onder consumenten is in augustus iets minder positief dan in juli, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen daalt 2 punten en komt uit op 21. Het oordeel over het economisch klimaat is iets minder positief. De koopbereidheid verandert niet.

Met 21 ligt het consumentenvertrouwen in augustus ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41). Het consumentenvertrouwen ligt al sinds eind 2016 boven de 20.

Consumenten minder positief over de economie

Consumenten oordelen in augustus minder positief over de economie dan in juli. De deelindicator Economisch klimaat daalt van 43 naar 40. Zowel het oordeel over de afgelopen als dat over de komende twaalf maanden was minder positief dan in juli.

De koopbereidheid blijft gelijk in augustus. Deze deelindicator komt net als in juli uit op 9. Zowel over hun eigen financiële situatie als over de vraag of het een goede tijd is om grote aankopen te doen veranderde de mening van de consumenten nauwelijks.

Categorie:
Provincie: