vrijdag, 6. januari 2023 - 13:19

Inflatie december 9,6 procent

Foto van tanken auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Bij de snelle raming was de inflatie in december 9,6 procent, meldt het CBS. Deze snelle raming is berekend op basis van nog onvolledige brongegevens. In november waren consumentengoederen en -diensten 9,9 procent duurder dan een jaar eerder. Op 10 januari worden de reguliere cijfers van de consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd.

Een inflatie van 9,6 procent in december 2022 betekent dat de prijzen van consumentenproducten 9,6 procent hoger zijn dan in december 2021. De inflatie van 9,6 procent in december komt dus niet bovenop de inflatie van 9,9 procent in november.

Prijsontwikkeling speciale aggregaten

Bij de snelle raming maakt het CBS naast het inflatiecijfer ook de prijsontwikkeling van enkele speciale aggregaten bekend. Dit zijn groepen waarin verschillende productcategorieƫn op thema zijn samengevoegd. Vier speciale aggregaten vormen gezamenlijk de totale bestedingen van de CPI: industriƫle goederen exclusief energie en motorbrandstoffen; energie inclusief motorbrandstoffen; voedingsmiddelen, dranken en tabak; en diensten.

 

Categorie:
Provincie: