woensdag, 27. januari 2016 - 18:49 Update: 28-01-2016 9:37

Mogelijk weer gesjoemel bij ziekenhuis

Mogelijk opnieuw gesjoemel bij ziekenhuis
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) doet onderzoek bij een ziekenhuis. Het onderzoek start vanochtend, na aanwijzingen dat het ziekenhuis te hoge kosten voor medicijnen heeft opgegeven. De zorgautoriteit maakt niet bekend om welk ziekenhuis het gaat.

Hierdoor heeft het ziekenhuis mogelijk ten onrechte te veel geld ontvangen. De NZa onderzoekt de juistheid van deze informatie.

Dit is het vijfde ziekenhuis in een jaar tijd waarbij de NZa signalen over te hoge kosten voor medicijnen controleert. Het opgeven van foute informatie kan de zorgkosten voor burgers onnodig opdrijven. Ziekenhuizen die constateren dat zij te hoge kosten hebben opgegeven kunnen zich uiteraard ook zelf melden bij de NZa. Overigens kunnen ook patiënten contact opnemen met de NZa als ze vermoeden dat hun nota niet juist is.

Als er sprake is van een vermoeden dat zorgaanbieders de wetten en regels overtreden, kan de NZa een onderzoek starten. De NZa kan dan nagaan of er onjuiste informatie is gegeven of dat er ten onrechte een rekening is ingediend. Heeft het ziekenhuis inderdaad onjuiste informatie gegeven of blijkt dat er verkeerde declaraties zijn ingediend dan kan de NZa handhaven. Bijvoorbeeld door een aanwijzing te geven, of een last onder dwangsom of boete op te leggen.

Categorie:
Provincie: