dinsdag, 5. april 2016 - 21:02 Update: 06-04-2016 11:14

Centrum voor verslavingszorg Victas officieel failliet

Rechter spreekt faillissement verslavingszorg Victas uit
Foto: Archief EHF
Amersfoort

De rechtbank Utrecht heeft dinsdag het faillissement van verslavingszorg Victas uit Utrecht uitgesproken. Dit heeft Victas dinsdag bekendgemaakt.

Herman Geerdink, voormalig voorzitter van de Raad van Bestuur van Victas, maakte het nieuws omtrent het uitgesproken faillissement dinsdagmiddag om 16.30 uur aan de medewerkers bekend. 

'Bewindvoerder Johan Westerhof van HVG Advocaten en Notarissen is per direct benoemd tot curator van Victas. Voor de komende week loopt de primaire zorg door. Nieuwe cliënten worden voorlopig niet in behandeling genomen, met uitzondering van crisissituaties', aldus Victas.

De curator heeft de afgelopen dagen met partijen gesproken, die interesse hebben getoond in Victas. In die gesprekken zijn de mogelijkheden van een eventuele doorstart nadrukkelijk aan de orde gekomen.

'Victas is een ontzettend mooie organisatie, die effectieve en efficiënte zorg levert en daar ook door zorgverzekeraars om wordt geprezen. Dit hadden we echt niet verwacht. Ik bedank al onze loyale medewerkers, die ervoor hebben gezorgd dat ook de afgelopen onzekere week onze cliëntenzorg onverminderd door is gegaan', aldus Herman Geerdink.

 

Categorie:
Provincie: