woensdag, 20. april 2016 - 16:00 Update: 23-04-2016 9:32

Isala Ziekenhuis schorst medewerker na plaatsen foto’s medische ingreep

Medewerker Isala op non-actief na plaatsen patiëntfoto's op facebook
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zwolle

Het Isala ziekenhuis in Zwolle heeft de medewerker die er van verdacht wordt foto's, die zijn gemaakt van patiënten tijdens een medische ingreep in het ziekenhuis, op zijn eigen Facebookpagina te hebben gezet, geschorst. Dit meldt het ziekenhuis woensdag.

'Erg geschrokken'

'Isala is erg geschrokken van het feit dat een medewerker foto’s die tijdens ingrepen zijn gemaakt op Facebook heeft gedeeld. Met het plaatsen van deze foto’s is het medisch beroepsgeheim geschonden en mogelijk is plaatsing ook in strijd met de wet Bescherming Persoonsgegevens. Isala heeft preventief melding gedaan van een vermoedelijk datalek bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit wordt op dit moment door Isala onderzocht', stelt het Isala ziekenhuis.

'Dit incident is niet in overeenstemming met wet- en regelgeving en de normen en waarden van Isala. Daarom neemt Isala dit zeer hoog op en worden er maatregelen genomen om dit in de toekomst te voorkomen. Desbetreffende medewerker is geschorst in afwachting van het onderzoek', aldus het ziekenhuis.

Categorie:
Provincie: