vrijdag, 22. april 2016 - 17:12 Update: 22-04-2016 17:20

Andere zorgaanbieders nemen ondersteuning TSN-cliënten over

Andere zorgaanbieders nemen ondersteuning TSN-cliënten over
Foto: Archief EHF
Den Haag

Als thuishulporganisatie TSN op maandag 25 april de activiteiten heeft beëindigd, zijn door gemeenten overal afspraken gemaakt om de ondersteuning voor TSN cliënten door te laten lopen. 'Andere aanbieders nemen het werk over', zo schrijft Martin van Rijn (VWS) vrijdag aan de Tweede Kamer.

Vertrouwde huishulp

Voor een groot aantal cliënten geldt dat de vertrouwde thuishulp zal blijven. Veel van de thuishulpen kunnen aan het werk bij andere aanbieders, waarbij een groot deel van die medewerkers daarbij de huidige arbeidsvoorwaarden behoudt.
 
Van bijna 60 procent van de thuishulpen van TSN is bekend dat zij een nieuwe baan hebben, het overgrote deel met behoud van arbeidsvoorwaarden. Voor de overige thuishulpen geldt dat veel gemeenten afspraken hebben gemaakt met aanbieders over in dienst treden van thuishulpen.

Geen kleine prestatie betrokken partijen

Voor Van Rijn hebben vanaf het eerste moment twee dingen voorop gestaan. Zekerheid hebben dat de thuishulp voor alle mensen die dat nodig hebben goed doorloopt, waar mogelijk met behoud van de vertrouwde thuishulp. En zoveel mogelijk behoud van werk met fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. 

Van Rijn: “Cliënten hoeven niet meer onzeker te zijn over wat er volgende week gebeurt. Velen houden hun vertrouwde hulp. Voor zo’n groot faillissement is dit resultaat geen kleine prestatie van gemeenten, curatoren, aanbieders en vakbonden.”

Categorie:
Provincie: