dinsdag, 26. april 2016 - 16:40 Update: 26-04-2016 16:49

Rotterdamse zorgverlener Laurens 'in financieel zwaar weer'

Rotterdamse zorgverlener Laurens 'in financieel zwaar weer'
Foto: Laurens
Rotterdam

De Rotterdamse zorgverleninginstantie Laurens zit in financieel zwaar weer en moet beter presteren. Dit heeft de zorgverlener dinsdag bekendgemaakt.

'In nauw overleg tussen directie, bestuur en Raad van Toezicht is besloten dat daarvoor meer slagkracht nodig is. Vanaf 1 mei verandert daarom de inrichting van bestuur en directie van Laurens', aldus de zorgverlener. 

De functie van lid Raad van Bestuur wordt gescheiden van de functie van directeur bedrijfsvoering. Vincent Maas treedt aan als interim lid Raad van Bestuur, Marc Scholten gaat verder als directeur bedrijfsvoering.

Beter presteren

In nog geen drie jaar tijd zijn de inkomsten met meer dan 10% teruggelopen. Over 2015 is het verlies 25 miljoen euro. Ook dit jaar zal worden afgesloten met een verlies. Laurens moet financieel beter presteren en heeft daarnaast de opgave om de zorg die ze bieden beter te ondersteunen. 

Daarvoor moet Laurens bijvoorbeeld de bedrijfssystemen verder verbeteren en de zorg voor kwaliteit blijvend garanderen. Dat alles samen blijkt een enorme opgave, die van groot belang is voor de continuïteit van Laurens. 

De noodzakelijke veranderingen zijn al in gang gezet, maar leveren nog niet structureel de beoogde resultaten. Het interim lid Raad van Bestuur zal helpen deze versneld en effectiever te realiseren.

Ervaren interim bestuurder

Vincent Maas heeft gedegen kennis van de zorg, werkte jarenlang als bestuurder en heeft ervaring met herstructureringsopgaven. Hij werkte eerder als interim bestuurder bij onder andere Zonnehuisgroep Noord in Groningen en Careyn.

Categorie:
Provincie: