donderdag, 7. juli 2016 - 10:41 Update: 07-07-2016 18:53

Borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis krijgt opnieuw het Roze Lintje

Catharina Ziekenhuis
Foto: Catharina Ziekenhuis
Eindhoven

Het borstkankercentrum van het Catharina Ziekenhuis heeft opnieuw het Roze Lintje ontvangen. Het Roze Lintje wordt elk jaar uitgereikt door Borstkankervereniging Nederland en staat voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Het is voor de zevende keer op rij dat het centrum dit kwaliteitskeurmerk krijgt.

Vorige week kreeg het borstkankercentrum ook al een zeer positieve beoordeling van een team van internationale borstkankerexperts. Het team bezocht voor een onafhankelijke audit het borstkankercentrum en stelde vast dat het als enige centrum van Nederland het internationale Eusoma-certificaat mag blijven dragen; een belangrijke internationale erkenning van medisch borstkankerspecialisten uit Europa.

De criteria voor het Roze Lintje komen onder meer tot stand op basis van wat patiënten zelf onder optimale zorg verstaan. Het centrum voldoet aan veertien van de vijftien criteria. Alleen op het onderdeel ‘wachttijd tot operatie’ krijgt het ziekenhuis geen groen vinkje. “Goed te verklaren”, aldus borstkankerchirurg Yvonne van Riet. “Onder andere door de aanwezigheid van een eigen bestralingscentrum bieden wij veel meer verschillende behandelingen aan dan andere ziekenhuizen. Betere zorg op maat dus. Maar dat betekent soms wel dat er meer aanvullend onderzoek moet plaatsvinden – en er dus net iets langer tijd nodig is – om de juiste behandeling op maat te kunnen bieden.”