zaterdag, 3. december 2016 - 17:17 Update: 05-12-2016 15:47

Isolatiemaatregelen om norovirus Drentse zorginstelling blijft van kracht

Norovirus op meerdere locaties Drentse zorginstelling
Foto: Archief EHF
Assen

Bij van Boeijen in Assen, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijk beperking, heerst nog op vier locaties het norovirus. Dit heeft VanBoeijen bekendgemaakt.

Vier locaties

'Vanochtend is wederom overleg geweest tussen de GGD en o.a. medewerkers van de Medische Dienst van Vanboeijen. De stand van zaken is dat er nog op vier locaties het vermoeden is op het aanwezig zijn van het Noro virus en/of alle klachten zijn die nog niet 60 uur bij alle bewoners zijn verdwenen. Het gaat om de locaties Middenweg 3, Middenweg 15, Havikstraat 16 en Perzikstraat in Assen. 

Isolatiemaatregelen gehandhaafd

Er is dan ook besloten om voor deze vier locaties door te gaan met de isolatiemaatregelen, zoals die tot op heden gelden, totdat alle bewoners op de locaties minimaal 60 uur klachtenvrij zijn. De teamleiders van deze woningen zullen hiervan door ons op de hoogte worden gesteld', aldus van Boeijen.

De rest van de woningen is meer dan 60 uur Norovirus-vrij. Voor deze woningen geldt dat de stringente maatregelen per morgen zullen worden opgeheven. Dit betekent dat bewoners weer naar dagbesteding en naar externe activiteiten mogen. Dat er weer bezoek kan worden ontvangen en dat er weer personeel tussen de diverse regio's kan reizen/werken behalve de vier voorgaand genoemde locaties. 

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat op alle woningen de komende twee weken stikte handhygiëne wordt toegepast. Alle medewerkers van Vanboeijen blijven alert op mogelijke nieuwe gevallen van besmetting door het Noro virus.

Categorie:
Provincie: