vrijdag, 24. maart 2017 - 14:16 Update: 24-03-2017 19:44

CWZ heeft weer één verpleegafdeling vrij van MRSA

Eén afdeling CWZ vrij van MRSA en weer in gebruik genomen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nijmegen

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) heeft vrijdag weer één van de twee vanwege een aangetroffen MRSA-bacterie gesloten verpleegafdelingen in gebruik genomen. Dit heeft het CWZ vrijdag bekendgemaakt.

B44 MRSA-vrij

Verpleegafdeling B44 is inmiddels MRSA-vrij en neemt vanaf vandaag weer patiënten op zonder speciale preventie maatregelen. Op de andere afdeling (C44) zijn nog uitgebreide infectiepreventie maatregelen van toepassing. Die maatregelen kunnen de capaciteit van de afdeling beperken', aldus het CWZ.

Aanvullende maatregelen 

Om nieuwe besmetting in het CWZ en/of andere zorginstellingen te voorkomen, worden alle patiënten gescreend die in de periode van 1 februari tot 16 maart jl. op afdelingen B44 en C44 opgenomen zijn geweest. Deze patiënten ontvangen vandaag of morgen een brief met een kweeksetje. Hiermee kunnen zij een kweek afnemen en deze terugsturen naar CWZ. In de brief staan verdere instructies om de controle kweken af te nemen.

Behandeling is mogelijk 

De bacterie die in CWZ is aangetroffen is de community associated MRSA (CA-MRSA). Het gaat om een bacteriestam die vaak buiten het ziekenhuis wordt gevonden en huidinfecties kan veroorzaken. Hoewel deze stammen ongevoelig zijn voor meerdere antibiotica, zijn er voldoende alternatieven voor de behandeling beschikbaar.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):