woensdag, 2. augustus 2017 - 19:51

Gratis hepatitis B-vaccinaties tijdens Pride Amsterdam

Gratis hepatitis B-vaccinaties tijdens Pride Amsterdam
Foto: GayPride
Amsterdam

De GGD Amsterdam biedt ook tijdens de komende Pride op locatie gratis vaccinaties aan tegen hepatitis B aan homo-/biseksuele mannen. Sinds een aantal jaar is er een daling van het aantal hepatitis B-infecties onder deze doelgroep in Amsterdam. Onderzoek heeft aangetoond dat deze afname te danken is aan het landelijke hepatitis B-vaccinatieprogramma dat sinds 2002 in Amsterdam loopt. Ondanks deze daling van het aantal hepatitis B-gevallen, benadrukt de GGD dat circa 10.000-12.000 homo-/biseksuele mannen nog niet gevaccineerd zijn, en ze roept hen op zich alsnog te laten vaccineren.

Onderzoek heeft aangetoond dat deze afname te danken is aan het landelijke hepatitis B-vaccinatieprogramma dat sinds 2002 in Amsterdam loopt. Ondanks deze daling van het aantal hepatitis B-gevallen, benadrukt de GGD dat circa 10.000-12.000 homo-/biseksuele mannen nog niet gevaccineerd zijn, en ze roept hen op zich alsnog te laten vaccineren.

Sinds 2002 worden homo-/biseksuele mannen in Amsterdam in het kader van een landelijk vaccinatieprogramma gratis gevaccineerd tegen hepatitis B. De gratis vaccinatie wordt bij de GGD aangeboden op de Soa-polikliniek en de afdeling Infectieziekten. Sinds 2006 vaccineert de GGD ook in het uitgaanscircuit. Een team van mannelijke verpleegkundigen en wervers trekt er één keer per maand op uit om mannen in het uitgaanscircuit te informeren en vaccineren. Sinds de start van het landelijke vaccinatieprogramma zijn er via het programma ruim 19.000 mannen   gratis gevaccineerd in Amsterdam. De GGD schat echter dat er in haar werkgebied circa 10.000-12.000 homo-/biseksuele mannen nog niet gevaccineerd zijn. Ook mannen van buiten Amsterdam zijn van harte welkom voor hun (vervolg)vaccinatie.

Categorie:
Provincie: