vrijdag, 10. mei 2019 - 17:30 Update: 10-05-2019 17:47

Drie patiënten en vier medewerkers OLVG besmet met MRSA

ziekenhuis-besmetting
Foto: fbf
Amsterdam

Op een verpleegafdeling in het OLVG, locatie Oost is bij 3 patiënten en 4 medewerkers de MRSA-bacterie geconstateerd. 'Alle noodzakelijke maatregelen zijn genomen om te voorkomen dat de bacterie zich verder verspreidt', zo laat het OLVG vrijdagmiddag weten.

Contactonderzoek

'Personen die contact hebben gehad met de besmette patiënten, worden geïnformeerd en getest om te kijken of ook zij drager zijn van de bacterie', aldus het OLVG. Patiënten die besmet zijn, worden verpleegd in quarantaine om verdere besmetting te voorkomen. De aanwezigheid van de MRSA-bacterie heeft geen gevolgen voor reguliere bezoeken aan het ziekenhuis. Alle geplande afspraken gaan gewoon door.

De MRSA-bacterie

De aangetroffen bacterie is de veelvoorkomende MRSA-bacterie. Deze bacterie is ongevaarlijk voor gezonde mensen. Die kunnen de bacterie bij zich hebben zonder daar last van te hebben. Een infectie die door de bacterie veroorzaakt wordt, is moeilijker te behandelen omdat deze ongevoelig is voor de meest gebruikelijke antibiotica. Daarom wordt in Nederland de aanwezigheid van MRSA in ziekenhuizen actief bestreden. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):