zaterdag, 26. september 2020 - 17:27 Update: 26-09-2020 21:36

Aantal IC-covidpatiënten stijgt naar 122 en 17 coronadoden in afgelopen 24 uur

covid-19-test-isolatie
Foto: Pixabay/geralt
Utrecht

Op dit moment zijn er 555 COVID-patiënten opgenomen in een ziekenhuis. Dat zijn er 8 meer dan gisteren. 'Daarvan liggen er 433 buiten de Intensive Care, 2 meer dan gisteren', zo meldt het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding (LCPS) zaterdag.

IC-patiënten

'Op de Nederlandse IC's  liggen momenteel 122 COVID-patiënten, 6 meer dan de dag ervoor. Er liggen daarnaast 600 non-COVID-patiënten op de IC, 12 meer dan gisteren. De totale IC-bezetting bedraagt 722, 18 meer dan de vorige dag', aldus het LCPS. In de afgelopen 24 uur zijn er 9 klinische en 2 IC-patiënten verplaatst tussen de regio’s zo blijkt uit de gegevens van het LCPS. 

Aanscherpen maatregelen

'Het aantal opgenomen COVID-patiënten neemt verder toe. Van hen ligt 68% in de regio’s Amsterdam, Leiden – Den Haag, Rotterdam en Brabant. De grootste drukte wordt gezien in de kliniek, het overall aantal IC patiënten is naar verhouding nog beperkter. Het LCPS gaat gezien de ontwikkeling ook in het weekend door met verspreiding van patiënten over het land. Gezien de toename van infecties en ziekenhuisopnames steunt de Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) de inzet op aanscherping van maatregelen', aldus voorzitter Ernst Kuipers van het LNAZ.

38 coronadoden

In de afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 38 coronadoden gemeld en zijn er 29 nieuwe corona-patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast kwamen er 2.713 nieuwe besmettingen bij.  

Update 18.00 uur

De piek van 38 gemelde coronadoden blijkt bij nader inzien minder groot dan eerder gemeld. GGD IJsselland heeft tegenover het RIVM laten weten dat er met het door hen gemelde aantal van 21 doden een administratieve 'inhaalslag' is gemaakt over het laatste half jaar. In werkelijkheid ligt het aantal overlijdens in de afgelopen 24 uur dus op 17 en is daarmee net iets hoger dan het gemiddeld aantal in de afgelopen dagen. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: