zaterdag, 6. februari 2021 - 15:54 Update: 07-02-2021 11:41

Zondag code rood: alle GGD-test- en vaccinatielocaties gesloten

teststraat-corona
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
De Bilt

Het KNMI Koninklijk Meteorologisch Instituut heeft zondag 7 februari code rood afgekondigd voor het hele land. Door de verwachte weersomstandigheden wordt mensen dringend geadviseerd morgen niet de weg op te gaan. Daarom zal de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst op deze dag alle test- en vaccinatielocaties sluiten. De afspraak van alle mensen voor een coronatest of -vaccinatie op zondag gaat niet door.

De GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  probeert alle 20.000 80-plussers en zorgprofessionals met een afspraak voor een vaccinatie hierover telefonisch te informeren. Hetzelfde geldt voor alle 20.000 mensen met een testafspraak. Via het landelijke GGD-callcenter kunnen nieuwe afspraken worden ingepland. Door de verwachte drukte bij het callcenter is het mogelijk dat dit niet direct lukt. Nieuwe afspraken kunnen ook na het weekend nog worden gemaakt.

Toelevering vaccins

Vanmorgen zijn vanuit de centrale opslag in Oss al aangepaste hoeveelheden vaccins uitgereden naar de GGD-vaccinatielocaties. Dit om verspilling van de schaarse vaccins te voorkomen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: