maandag, 22. februari 2021 - 11:08

Besmette coronapatiënt overleden in UMCG

corona-data-digitaal
Foto: Pixabay/geralt
Groningen

Dit weekend is één van de patiënten overleden die besmet is geraakt met Covid-19 tijdens de corona-uitbraak op verpleegafdeling C2 van het UMCG in Groningen. ‘Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de familie en naasten van de overleden patiënt’, zegt bestuursvoorzitter Ate van der Zee.

Al bijna een jaar doet men er in het UMCG alles aan om het coronavirus zoveel mogelijk buiten de muren van het ziekenhuis te houden. Ze testen de medewerkers en patiënten en houden zich zoveelmogelijk aan alle coronamaatregelen die in het ziekenhuis nodig zijn.

En toch is het volgens het ziekenhuis, ondanks alle zorgvuldigheid die iedereen naleeft, niet te voorkomen dat patiënten en medewerkers met corona besmet raken. Het virus laat zich simpelweg niet altijd tegenhouden. Van der Zee: ‘Iedereen doet er echt alles aan om besmettingen te voorkomen, zeker op de werkvloer, en toch gebeurt het. Dat dit nu heeft geleid tot een uitbraak met meerdere besmettingen en het overlijden van één van de patiënten, doet ontzettend veel pijn en verdriet.’

Aantal besmettingen verder opgelopen

Dit weekend bleken nog eens 2 patiënten en 7 medewerkers besmet te zijn met coronavirus. Er zijn op dit moment in totaal 24 patiënten en 28 medewerkers positief getest. Om de uitbraak zo goed mogelijk in te dammen blijft men uitgebreid bron- en contactonderzoek doen en medewerkers en patiënten preventief testen.

Afdeling weer in gebruik

Afdeling C2 is dit weekend schoongemaakt en is weer geopend voor de reguliere zorg. De planbare operaties worden vanaf vandaag weer deels opgestart. Ondanks de uitbraak kon alle urgente zorg op de afdeling de afgelopen dagen wel veilig doorgaan.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: