donderdag, 11. maart 2021 - 9:12 Update: 11-03-2021 9:39

GGD gaat prikcapaciteit naar 1,5 miljoen vaccinaties per week verhogen

vaccin-injectie
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

De GGD bereidt zich voor om vanaf mei anderhalf miljoen vaccinaties per week te kunnen verrichten. 'Zo wordt het aantal priklocaties in de komende periode fors uitgebreid en komen er per locatie meer priklijnen', zo heeft de GGD GHOR Nederland bekendgemaakt.

Defensie en Nederlandse Rode Kruis

'Openingstijden worden verruimd en vaccineerders gaan meer prikken per uur zetten. Daarnaast staan onder andere Defensie en het Nederlandse Rode Kruis paraat om in de enorme personeelsbehoefte te kunnen voorzien', aldus de GGD GHOR Nederland.

André Rouvoet

Landelijk voorzitter van GGD GHOR Nederland André Rouvoet: 'Vanaf de start van het vaccinatieproces wordt voortdurend opgeschaald. We prikken zo snel en zo veel mogelijk mensen met de vaccins die beschikbaar zijn. Het doet enorm goed dat we de eerste positieve effecten zien bij de mensen uit de verschillende doelgroepen die inmiddels gevaccineerd zijn. We maken ons nu op, met duizenden gedreven GGD’ers in het hele land en samen met vele partners zoals Defensie en het Rode Kruis, om in een razend tempo te kunnen vaccineren zodra in het tweede kwartaal de piekleveringen van vaccins beschikbaar zijn'.

Meer vaccins beschikbaar

GGD GHOR Nederland heeft op verzoek van demissionair minister Hugo De Jonge (Volksgezondheid) onderzocht hoe de vaccinatiecapaciteit verder kan worden versneld wanneer eerder dan verwacht meer vaccins beschikbaar komen. Sinds 6 januari heeft de GGD ca. 1 miljoen vaccinaties gezet van de in totaal ruim 1,5 miljoen vaccinaties.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: