donderdag, 3. december 2015 - 10:05 Update: 03-12-2015 21:25

Klagende deelneemster spant rechtszaak aan tegen 'Help, mijn man is klusser!'

Roosendaalse sleept 'Help, mijn man is klusser!' voor de rechter
Foto: RTL YouTube
Hilversum

De Roosendaalse Karin de Jongh (28) sleept RTL en productiebedrijf Blue Circle voor de rechtbank. De Jongh stapt naar de rechter omdat ze volgens eigen zeggen in het programma 'Help, mijn man is klusser!' is misbruikt.

De Jongh zegt tegenover BN DeStem dat ze na de uitzending voortdurend getreiter wordt en er slapeloze nachten aan overhoud. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders zagen tijdens de uitzending hoe De Jongh hevig teleurgesteld reageerde op haar nieuwe keuken. Toen haar de blinddoek werd afgenomen, was de schok groot.

"Niet de keuken was het probleem, maar de vloer en de badkamer", aldus De Jongh. De Jongh beweert het meerdere malen te hebben aangegeven, maar de producent zou deze beelden er hebben uitgeknipt en vervolgens de keuken er uit hebben gegooid. ''Ze hebben er vervolgens alles aan gedaan om mij zo negatief mogelijk af te schilderen."

De Jongh zegt verder ''dat de programmamakers op de hoogte waren van het feit dat ik lijd onder een posttraumatisch stress-syndroom, maar daar werd geen rekening mee gehouden'', aldus De Jongh. De Jongh wil dat de omroep de originele opnames opnieuw monteert, zodat een zuiver beeld ontstaat van haar optreden. De rechtszaak dient op 18 januari in Utrecht.

Een woordvoerster van RTL laat in een reactie weten dat ze niet op de zaak in kunnen gaan. "Wij wisten nergens van, omdat er nooit een dagvaarding bij ons is aangekomen. Daarom weten wij niet precies wat ons wordt verweten en hoe wij daarop moeten reageren."

Categorie:
Provincie: