maandag, 28. december 2015 - 13:17 Update: 28-12-2015 19:27

Youp van 't Hek moet na zware bypass-operatie vooral rust houden

Bypass-operatie voor Youp van 't Hek, voorstellingen voorlopig afgelast
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

Youp van 't Hek heeft afgelopen week een zware operatie aan zijn hart moeten ondergaan waarbij een aantal bypasses is aangebracht. Dit heeft het theaterimpresariaat van de cabaretier maandag bekendgemaakt.

'Het herstel zal tenminste enige maanden duren. Daarom zijn we genoodzaakt nu al de voorstellingen van Licht in januari en februari 2016 te annuleren. Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer deze voorstellingen ingehaald kunnen worden', aldus het impresariaat.

Het impresariaat hoopt op een voorspoedig herstel, maar zegt dat het op dit moment nog te vroeg is om uitspraken te doen over de geplande voorstellingen van maart tot en met juni 2016. 

Onwelwordingen

Van 't Hek kampte al langer met problemen waarbij hij tijdens voorstellingen onwel werd. Onlangs nog op donderdagavond 10 december toen hij in theater De Willem in Papendrecht tijdens een try-out van zijn nieuwste voorstelling 'Licht' al na een kwartier ook onwel werd. 

Twee jaar geleden werd Youp van 't Hek onwel tijdens een voorstelling in Lelystad. Dat bleek met griep te maken te hebben. Ruim een jaar geleden moest hij doordat hij onwel was geworden een voorstelling in Amsterdam plotseling afgelasten. Volgens eigen zeggen vanwege een hartritmestoornis.

Categorie:
Provincie: